On četrtek, julij 06 th, 2017 · no Comments · In

DAN ODPRTIH VRAT NA MADŽARSKI EKO SKUPNOSTI

ENODNEVNI IZLET - sobota - 21. julij 2018

VABLJENI NA NEPOZABNO DOŽIVETJE!

V odmaknjenem kotičku Madžarske,
nedaleč od Blatnega jezera, je
sredi 90-ih let prejšnjega stoletja zrasla
majhnaekološko in duhovno
naravnana vaška skupnost, imenovana
Krisna Volgy (Krišnova dolina), ki
danes šteje preko 150 članov.

Neverjeten izlet

Andrej (tržič)

čudovit izlet ter zanimiva izkušnja na samozadostni farmi.

Dobra izkušnja

Martin (Celje)

Všeč mi je bilo okolje, praktični primeri, sejem in skupnost.

Prave energije

Marija (Postojna)

Večkrat sem premišljevala ali naj grem. Toplo priporočam izlet vsem, ki jih zanima samozadostnost, eko kmetovanje in naravni izdelki.        .

IZLET

Opis in prijave

BUCSU festival je že tradicionalno spoznavanje ekološko in duhovno naravnane Krisna Volgy (Krišnove doline) na Madžarskem. članov.

Tu življenje poteka po drugačnih smernicah in v drugačnem ritmu. Vsakdanjik polnijo aktivnosti, ki služijo telesu in duhu, z namenom, da bi ob koncu te poti dosegli tisto, zaradi česar smo se tu pravzaprav znašli.

Krišnova dolina je enkratna in najbolj uspešna ekološka vasica v Evropi, ki deluje zelo odprto. Vsem zainteresiranim radi pokažejo svoje veščine in delijo svojo uspešno prakso o tem, kako se ljudje lahko samoopolnomočimo ter živimo povsem mirno in samozadostno. Sodelujejo z raznimi zunanjimi institucijami in univerzami ter redno nudijo kopico fakultativnih in izobraževalnih izletov, predstavitev in seminarjev.

Tedensko privablja gruče obiskovalcev, v času festivala jih v treh dneh obišče do 10.000 ljudi iz vsega sveta, ki si to zanimivo skupnost želijo spoznati. Obiskovalcem nudi natančen vpogled v način življenja, ki sicer poteka v skupnosti. Tako lahko izvemo, kako obdelujejo polja in dosegajo samozadostnost, kako znajo živeti brez električne energije, spoznamo njihovo filozofijo in kulturo ter običaje. Naučili nas bodo obleči tipično indijsko oblačilo, sari za ženske in dhoti za moške, plesati tradicionalni indijski ples bharat natyam, pogostili z bogato in izjemno okusno indijsko hrano, zaorali bomo s plugom po polju in mlatili slamo s tradicionalnimi kmetijskimi stroji, ..

DSCN4139DSCN4222

Medtem, ko se otroci razposajeno igrajo, ali pa gulijo šolske klopi v svoji lastni šoli, imenovani gurukula, starejši poprimejo za delo na njivi, v gozdu, restavraciji, templju, ali pa kjerkoli so pač potrebne pridne roke. Tako je za skupnost značilna samooskrba in ekološka naravnanost, še posebej pa slovi po svojih visokih merilih, ki slonijo na staroindijskih – vedskih spisih.

Vseskozi bo polno plesa, iger, hrane in zabave, zato prisrčno vabljeni!

BUSCU festival v Krisna Volgy

1-dnevni program: Odhod iz Ljubljane:  ob 5:00 (prihod ob 10:00h). Povratek v Ljubljano: ob 21:30 (odhod iz Krisna Volgy ob 17:00).

Cena: 63,00 EUR

Prijave sprejemamo na e-naslov potovanja@zaduso.si ali po telefonu 041 348 646.

Cena vključuje povratno vožnjo od Ljubljane do Somogyvamosa ter vstopnino na festival.

Običanjno odgovorimo v roku 24 ur, razen med vikendi. Vsa epošta se shranjuje korektno in zagotavljamo, da vas ne bomo zasipali z e-pošto.

Zahvaljujemo se vam za kontakt :)

Enter a Name

Enter a valid Email

Message cannot be empty

Facebook